Kuinka valitsen sopivan märkä-kuivaimurin omiin tarpeisiin?

Ammattikäyttöön suunnitellut märkä-kuivaimurit ovat välttämättömiä työkaluja muun muassa rakennustyömailla ja teollisuudessa.
Uutiset
12.01.2023

Kuinka valitsen sopivan märkä-kuivaimurin omiin tarpeisiin?

Kärcherin märkä-kuivaimurit ovat suunniteltu ammattilasille vaativaan käyttöön.

Mikä märkä-kuivaimuri on?

Märkä-kuivaimurit ovat tarkoitettu nesteiden, kuivan-, sekä kostean lian imemiseen. Ammattikäyttöön suunnitellut märkä-kuivaimurit ovat välttämättömiä työkaluja mm. karkean ja hienon pölyn poistamisessa.

Erityisesti rakennustyömailla ja konepajoissa esiintyy valtavia määriä kuivaa, hienojakoista pölyä, joka on terveydelle haitallista. 

Ap-luokan pölynimurit ovat varustettu puoliautomaattisella suodattimen puhdistuksella, jolloin ne toimivat kustannustehokkaina ratkaisuina imuroitaessa pieniä ja keskisuuria määriä hienojakoista pölyä. Luonnollisesti ne toimivat myös erinomaisina monitoimityökaluina, kun on tarkoitus päästä eroon karkeasta liasta ja nesteistä.

marka kuivaimurit taulukko

Oletko huomioinut asianmukaiset luokitukset ja viranomaisvaatimukset?

Jos työskentelet ympäristössä, jolla on karsinogeeneiksi luokiteltua pölyä, hometta tai asbestia, on Kärcher-turvapölynimurit oikea valinta. Sertifioidut, pölyluokan H laakasuodattimet pitävät imuroidut aineet tehokkaasti ja luotettavasti imurin sisällä.

Sertifiointi käsittää aina koko laitekokonaisuuden sen mukana tulevine varusteineen. Turvallisuus on huomioitu kaikissa yksityiskohdissa aina suodattimen ja pölypussin vaihdosta säiliön tiivistykseen. Voit huoletta keskittyä rakentamisessa olennaiseen, kun haitallisten aineiden poisto käy helposti ja turvallisesti.

Kuinka Kärcherin märkä-kuivaimuri toimii?

Kärcherin märkä-kuivaimurit toimivat erilaisilla toimintaperiaatteilla lian tyypistä riippuen, sillä niiden on vastattava käyttäjien tiukkoihin vaatimuksiin rakennustyömailla, työpajoissa sekä teollisuudessa.

Märän ja kuivan lian välillä tehdään jaottelu, jossa lian koostumuksella on tärkeä rooli. Onko se karkeaa vai hienojakoista pölyä? Onko partikkeleilla alhainen vai korkea viskositeetti? Kärcherin märkä-kuivapölynimuri sopii kaikenlaiseen likaan kiinteästä nestemäiseen.

Mitä hyötyä puoliautomaattisesta tai täysin automaattisesta suodattimen puhdistuksesta on?

Kun imuroit pölyä ilman pölypussia, on suodatin puhdistettava säännöllisesti, jotta imuteho säilyy riittävän korkeana. Vaativaan ammattikäyttöön suunnitelluissa märkä-kuivaimureissa on sisäänrakennettu suodattimen puhdistus, joka suorittaa puhdistamisen nopeasti ja vaivattomasti.

Automaattisen suodattimen puhdistukset edut

  • Tasaisen korkea imuteho myös suurilla pölymäärillä ja pitkäkestoisissa töissä
  • Suodatinta ei tarvitse vaihtaa niin usein
  • Vähemmän suodattimen käsittelyä / kosketusta lian kanssa
  • Ei pölyn hengittämistä suodattimen puhdistuksen aikana
  • Ei mekaanista rasitusta suodattimelle lian kaapimisessa tai harjaamisessa
  • Huomattava työajan säästö
  • Kustannussäästöjä, koska pölypusseja ei tarvitse käyttää
  • Säiliön tilavuuden tehokas hyödyntäminen, harvempi tyhjennysrytmi

Karcher AP All purpose

AP
Monikäyttöinen ("All-Purpose")

Puoliautomaattisella Ap-suodattimen puhdistuksella käyttäjä voi määrittää puhdistusvälit itse. Tällöin käyttäjä painaa puhdistuspainiketta kolme kertaa nopeasti peräkkäin imurin ollessa päällä. Tehopuhdistuksessa imuletkun ilmantulo tukitaan samanaikaisesti.

Karcher Tact

Pölyluokka L
Automaattinen suodattimen puhdistus (Tact)

Tact eli Triggered air cleaning technology on täysin automaattinen suodattimen puhdistusjärjestelmä. L-pölyluokan imureissa puhdistusväli voidaan säätää likatyypin ja pölymäärän mukaan. MIN-asetuksella puhdistus tapahtuu 60 sekunnin välein. MAX-asetuksella puhdistus tapahtuu 15 sekunnin välein. Kun imuroit nesteitä tai työskentelet pölypussien kanssa, Tact-toiminto voidaan kytkeä pois päältä.

Karcher Tact polyluokat M ja H

Pölyluokat M ja H
Automaattinen suodattimen puhdistus (Tact)

M- ja H-pölyluokkien märkä-kuivaimureissa anturit tarkkailevat suodattimen tukkeutumista reaaliaikaisesti ja järjestelmä valitsee optimaalisen puhdistusvälin täysin automaattisesti.  Suodattimen ylä- ja alapuolella olevien paineantureiden keräämän tiedon avulla puhdistus käynnistyy joko 7, 15 tai 60 sekunnin välein. Mikäli anturit eivät havaitse tukkeutumista, puhdistusjakso jätetään suorittamatta.

Märkä-kuivaimurit ammattikäyttöön: tärkeät pölyluokat

Mitä eroa on pölyluokilla L, M ja H?
Pöly on monimutkainen seos ilmaa ja erimuotoisia ja -kokoisia kiinteitä hiukkasia. Sen kemiallinen koostumus ja fysikaaliset ominaisuudet voivat vaihdella merkittävästi. Pöly luokitellaan L-, M- tai H-luokkiin vaarallisuustason mukaan. Kuidut, kuten erityisen vaarallinen asbesti ja mineraalikuitu (kun partikkelikoko on < 5 µm), voivat tunkeutua myös syvälle hengitysteihin. Yksittäisten pölyluokkien tarkka tunnistaminen on tärkeää siksi, että työkohteeseen voidaan valita oikea imuri pölyn vaarallisuuden mukaan.

L-luokka
L-luokan imurit sopivat tavanomaisten ja ei-vaarallisten pölyjen, kuten esimerkiksi havupuista ja koivusta syntyneiden sahaus ja hiontajätteiden imurointiin. Ne sopivat myös kalkki- ja kipsipölyjen poistoon. L-luokan pölyt edustavat haitallisuudeltaan keskitasoa, eikä niiden hävittämiseen liity erityisvaatimuksia.

M-luokka
M-luokan imureilla on korkeampi suodatuskyky ja myös niiden rakenne ja varusteet on suunniteltu vaativampiin olosuhteisiin kuin L-luokan imureilla.  Niitä voidaan käyttää esimerkiksi kovapuusta (pyökki, tammi) ja levymateriaaleista peräisin olevien roskien ja pölyn, maalihiukkasten sekä keramiikka-, betoni- tiili- ja muovipölyn imurointiin. M-luokan imurit täyttävät rakennustyömaalla käytettäville imureille asetettavat vähimmäisvaatimukset ja ne on usein erikseen mainittu työtapaselosteissa ja puhtausluokituksissa.

H-luokka
H-luokan imureilla voidaan imuroida suuria määriä terveydelle vaarallisia tai esimerkiksi syöpää aiheuttavia aineita. Ne soveltuvat esimerkiksi lyijyn, nikkelin, koboltin, kuparin, kadmiumin imurointiin sekä käytettäväksi homesaneerauskohteissa. Mikäli H-luokan imurilla on asbestisertifiointi (merkintä laitteessa), voidaan sitä käyttää myös asbestipölyn imurointiin.

Tunnista polyluokat Joensuun laakeri3

Apua suodattimen valintaan

Uusissa Kärcher-suodattimissa on selkeä värikoodaus, joka helpottaa niiden valintaa ja parantaa myös työturvallisuutta. Punaisesta väristä tunnistaa HEPA-suodattimen. Musta tarkoittaa haastavia erikoissovelluksia. Sinisellä merkitään yleissuodattimet, joita voidaan käyttää monipuolisissa kohteissa niin märkä- kuin kuivaimuroinnissa. Vihreä puolestaan tarkoittaa kuivalle pölylle soveltuvaa, edullista paperisuodatinta. Ruskealla värillä on merkattu puu- ja kuitupölylle suunnitellut erikoissuodattimet.

Puu
Uusi laskossuodatin eli kynttiläsuodatin sopii kaikkiin uudempiin, yksimoottorisiin Kärcher Tact -imureihin. Kynttiläsuodattimen kahdeksan PTFE-pinnoitettua patruunaa suodattavat tehokkaasti kaikenlaiseen puu- ja kuitupölyn. Pölynerotusaste: 99,9 %.

Mahdollistaa kuitupölyn imuroinnin ensimmäistä kertaa ilman pölypussia
Taatusti korkea imuteho (ei tukkeutumista)
Kosteudenkestävä (PES) materiaali, jossa suodatuskykyä parantava ja lian tarttumista estävä PTFE- pinnoite
Pölyluokka: M + L

 

Kacher marka kuivaimurin suodatin Puu

Turvallisuus / HEPA
Ensimmäinen puhdistettava H-luokan suodatin märkä-kuivaimuriin. Saatavana yksinomaan Kärcheriltä. Pölynerotusaste: 99,995 % (HEPA).

Soveltuu vaarallisen ja räjähdysalttiin pölyn imurointiin
Uusi PTFE H -suodatin on markkinoiden ensimmäinen puhdistettava H-luokan suodatin. Se mahdollistaa suurten määrien imuroinnin hienoa pölyä ilman pölypussia
Kosteudenkestävä (PES) materiaali, jossa lian tarttumista estävä PTFE-pinnoite
Vaarallisten pölyjen imurointiin tarvitaan turvasuodatinpussi tai jätepussi
Pölyluokka: H

 

Karcher marka kuivaimurin suodatin PTFE Hepa

Erikois
PTFE-suodatin on paras valinta työkohteisiin, joissa syntyy paljon pölyä, esim. betonin hionta- tai väriaineiden käsittely. Suodatinta voidaan käyttää kaikissa yksimoottorisissa NT Tact- ja Ap-malleissa. Pölynerotusaste: 99,9 %.

Kosteudenkestävä (PES) materiaali, jossa lian tarttumista estävä PTFE- pinnoite
Entistäkin kustannustehokkaampaa suodattimen pidemmän käyttöiän ansiosta
Taatusti korkea imuteho - ei suodattimen tukkeutumista
Pölyluokka: M + L

 

Karcher marka kuivaimurin suodatin kosteudenkestava PES

Märkä ja kuiva
PES-suodattimet ovat vakiona uusissa NT Tact -pölynimureissa. Ne tarjoavat erinomaisen suodatuskyvyn pölyisissä olosuhteissa ja soveltuvat kosteutta kestävän materiaalin ansiosta hyvin märkiin olosuhteisiin Pölynerotusaste: 99,9 %.

Kosteudenkestävä ja homehtumista estävä materiaali (PES)
Entistäkin kustannustehokkaampaa suodattimen pidemmän käyttöiän ansiosta
Ihanteellinen valinta kohteisiin, joissa työtehtävät vaihtelevat märkä- ja kuivaimuroinnin välillä
Pölyluokka: M + L

 

Karcher marka kuivaimurin suodatin Wet and Dry

Kuiva
Paperisuodattimet ovat kustannustehokas valintakohteisiin, joissa imuroidaan kuivaa likaa eikä käsitellä suuria määriä erikoisluokiteltuja pölyjä. Niitä voidaan käyttää kaikissa yksi-moottorisissa NT Tact- ja Ap-malleissa. Pölynerotusaste: 99,9 %.

Suuri imuteho imuroitaessa hienoa pölyä
Korkea pölynpidätysaste
Suodatin on kuivattava huolellisesti nesteiden imuroinnin jälkeen
Pölyluokka: M + L

 

Karcher marka kuivaimurin suodatin Dry

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle